skladniki
2 jajka
1 szklanka cukru kryształ
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
3/4 szklanki oleju
1 szklanka mleka
Składniki na ser:
500 g białego sera
3 jajka
1/2 szklanki cukru kryształ
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
przygotowanie
Ser biały mielimy w maszynce lub dokładnie wyrabiamy rękami tak,
by nie było grudek.
Miksujemy z jajkami oraz cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem na gładką masę.
Masa ma być rzadka.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas mieszając,
dodajemy mąkę zmieszaną z sodą, proszkiem oraz kakao. Wraz z mąką powoli wlewamy olej.
Na koniec małym strumieniem wlewamy mleko i cały czas mieszamy, aby ciasto "napowietrzyło się".
Ciasto ma mieć jednolitą konsystencję. Ciasto czekoladowe wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę.
Na powierzchni ciasta nakładamy łyżką porcje (kleksy) z masy serowej. Pieczemy w temp.
180 C z termoobiegiem ok 45-50 minut.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL